LHV soovitab osta odavat Olainfarmi aktsiat

Fredy-Edwin Esse, California 20. juuni 2011, 11:35

Värskes analüüsis Olainfarmi tulemusi hinnanud LHV sõnas, et ravimitootja tulemused suutsid ületada isegi nende kõrgeid ootusi ning firma on endiselt üks odavamaid farmaatsiaettevõtteid regioonis.

Olainfarmi esimese kvartali finantstulemused olid jällegi täis positiivseid üllatusi, kirjutavad LHV analüütikud Kristo Oidermaa ja Shana Vida Gavron. Kuigi esialgsed müügitulemused lubasid palju, siis tegelikud finantstulemused suutsid isegi LHV kõrgeid ootusi lüüa. Müügitulu kasvas aastaga 34% 8,2 miljoni latini, ületades ettevõtte esialgseid prognoose 0,3 miljoni lati võrra.

LHV sõnul on Olainfarmi panustamine turundustegevusele tabanud naelapead, sest müügitulu kasv on olnud selgelt üle turu keskmise kasvu. Samuti pidi pank tõstma müügi- ja kasumiprognoose tänu headele esimese kvartali tulemustele ning aprilli ja mai müüginumbritele.

Üheks suurimaks riskiks lühemas perspektiivis võib kujuneda Valgevene rubla devalveerimine. Mai lõpus devalveeris Valgevene oma valuutat 36% võrra. 2010. aastal andis Valgevene 9% müügikäibest ning 2011. aasta esimeses kvartalis oli osakaal juba 13%, olles ka üks suurima kasvuga sihtturge.

Olainfarm kaupleb 6,7x P/E, 1,3x EV/Sales and 4,6x EV/EBITDA juures, mis on üle kahe korra madalam võrreldes Sanitase vastavate numbritega, kes on hea võrdlusalus Baltikumis.

Kuna LHV ootused ülejäänud aasta osas on tõusnud, tõstis pank õiglase hinnaväärtuse vahemikku 3,30-3,70 latini. LHV arvestab ka edaspidi farmaatsiasektori teistele ettevõtete suhtes 15%-lise allahindlusega, kuna hoolimata edusammudest võik Olainfarmi äritegevus olla läbipaistvam.

Vaatamataeelmainitud allahindlusele, on Olainfarm endiselt üks odavamaid farmaatsiaettevõtteid regioonis. LHV soovitab endiselt ettevõtet osta.

Kella 11:20 seisuga oli Olainfarmi aktsia Riia börsil kallinenud 3,79% võrra, 2,900 latini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2011, 11:35
Otsi:

Ava täpsem otsing