Dollari langus on läbi

Fredy-Edwin Esse, California 11. juuli 2011, 11:53

Maailma edukaimad valuutaennustajad on arvamusel, et Ühendriikide dollari aastane 13% langus on lõppemas ning Euroopa võlakriisi mured on eurot nõrgestamas.

Bloombergi andmetel viimase kuue kvartali viis kõige täpsemat firmat eesotsas Schneider Foreign Exchange'iga ennustavad, et aasta lõpus kaupleb dollari euro vastu 1,42 tasemel, võrreldes juuli alguse 1,43ga.

Dollarile oli läinud aastal 10 arenenud riigi valuutadest kõige kehvema sooritusega, kuid trend peaks nüüd muutuma. Läinud nädalal lisas Moody'se reitinguagentuur euro langusele hoogu juurde, kui alandas Portugali krediidireitingu rämpsu tasemele ning mured Itaalia võlakoorma pärast on pingestunud.

Dollar saavutas euro vastu 17 kuu madalaima taseme 4. mail, pärast mida on ameeriklaste valuuta Euroopa ühisraha vastu kallinenud 5,5%.

"Dollaril ei ole palju ruumi nõrgeneda üle 1,50 taseme ning me endiselt usume, et ta taastub aasta lõpuks 1,40 taseme juurde," ütles Schneideri turuanalüüsi juht Stephen Gallo Bloombergile. "Võimalike maksejõuetuste oht on praegu Euroopas palju kõrgem kui USAs."

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. July 2011, 20:03
Otsi:

Ava täpsem otsing