IMFi eksjuht süüdistustest prii

Sirje Rank 23. august 2011, 20:34

New Yorgi osariigi kohtunik vabastas täna endise Rahvusvahelise Valuutafondi juhi Dominique Strauss-Kahni kriminaalsüüdistusest seksuaalkuriteo eest, kuna prokurörid kaotasid usu kannatanu usaldusväärsusesse, vahendas Reuters.

New Yorgi osariigi kohtunik Michael Obus otsustas rahuldada prokuröride taotluse kõik süüdistused tühistada.

Strauss-Kahn tänas kõiki oma sõpru Prantsusmaal ja USAs, „kes on uskunud, et ma pole süüdi“ ning avaldas tänu oma abikaasale ja perekonnale. „Meil ei ole selle kõige kohta enam midagi lisada. Nüüd tahame me vaid koju minna ja normaalsemat elu jätkata,“ lisas Strauss-Kahn.

Kolm kuud tagasi oli Strauss-Kahn juhtiv finantsdiplomaat, kes juhtis jõupingutusi raskustesse sattunud riikide abistamiseks. Tema langus oli järsk – New Yorgi politsei vahistas ta Air France’i lennuki pardal ning viis vangi New York City Rikers Island’i vanglasse süüdistatuna hotelliteenija vägistamiskatses.

Prantsuse sotsialistid tervitasid tänast otsust ja avaldasid lootust, et Strauss-Kahn (kes oli sotside üks võimalikke presidendikandidaate tuleval aastal toimuvatel valimistel -. toim.) naaseb avalikku ellu, kus tema ulatuslikest kogemustest rahvusvahelise majanduse alal oleks palju kasu.

Strauss-Kahni jaoks ei ole kohtusaaga siiski veel lõppenud. Kriminaalsüüdistusest on Strauss-Kahn küll prii, kuid hotelliteenija Nafissatou Diallo on esitanud tema vastu tsiviilhagi.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2011, 21:11
Otsi:

Ava täpsem otsing