Elcoteqi kahjum üle 45 miljoni euro

Elmar Ots 31. august 2011, 12:17

Raskustes elektroonikatootja Elcoteq sai II kvartalis 45,3 miljonit eurot kahjumit ning firma käive kahanes aastaga ligi kaks korda.

Elcoteqi kahjum kerkis II kvartalis 45,3 miljoni euroni, ületades aastatagust miinust (1,7 mln eurot) mitmekümnekordselt, teatab Kauppalehti. Kvartali käive langes 175,7 miljoni euroni samas kui veel aasta tagasi oli see 332,3 miljonit.
Müügilangus on põhjustatud sellest, et meie kliendid on firma majandusolukorra pärast mures ning ei söanda Elcoteqilt hankeid tellida, tunnistab firma juht Jorma Vanhanen. Tema sõnul oli seepärast II kvartalis uusi lepinguid sõlmida väga raske.
Elcoteq jättis kvartaliaruandes tulevikuväljavaated prognoosimata.
Firma teatas kolmapäeval Soome kolme tütarfirma pankrotist, mis jätab tööta sadakond inimest. Saneerimismenetluse tõttu ei suuda emafirma nimelt tütarettevõtteid finantseerida. Elcoteqis töötab üle maailma umbes 6800 inimest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. August 2011, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing