Naftafirma Repsol kahtlustab aktsiatega manipuleerimist

Fredy-Edwin Esse, California 05. oktoober 2011, 12:33

Repsol YPF palus Hispaania aktsiaturu järelevalvelt uurida viimase kahe kuu firma aktsiatega seotud tehinguid, ütles asjaga seotud isik Bloombergile.

Hispaania suurima naftafirma palus uurida "ebanormaalseid või ebatavalisi liikumisi" firma aktsiatega augustis ja septembris, ütles anonüümsust palunud isik, viidates Repsoli auditikomisjoni 3. oktoobri kirjale.

Repsoli sõnul olid kauplemismahud tavapärasest suuremad nagu ka laenatud aktsiate arv, ütles allikas.

Repsoli juhatuse esimees ja tegevjuht Antonia Brufau otsib võimalusi takistamaks suuraktsionäre Petroleos Mexicanos (Pemex) ja Sacyr Vallehermosot, kes 29. augustil otsustasid hääled kokku liita ja nõuda uut tegevjuhti Repsoli etteotsa.

Läinud nädalal alustas Brufau tegutsemist, et visata kaks investorit Repsoli nõukogust välja. 2. septembril teatas Pemex, et suurendas osalust 4,6 protsendipunkti võrra, millega kahe firma ühine osalus kasvas ligi 30%.

Hispaania turujärelevalve pressiesindaja sõnul sai amet eile Repsolilt kirja, kus paluti uurida aktsialiikumisi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2011, 12:43
Otsi:

Ava täpsem otsing