Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tööandjad: maksemäärade alandamine ei pruugi läbi minna

Kristina Traks 21. oktoober 2011, 11:25

Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis ütles, et ta pole sugugi veendunud, et valitsus nõustuks töötukassa ettepanekuga alandada töötuskindlustuse maksemäärasid.

“Meie ettepanek nende määrade alandamise kohta pärineb juba mai kuust. Tänases majandussituatsioonis on 3 protsenti töötuskindlustusmakse määraks meie arvates optimaalne ja taoline määr võiks kehtida kauem kui aasta või paar, näiteks viis aastat,” rääkis Kriis. “See on selline maksumäär, millega kannataks majandada majanduskriisisituatsioonis ja saaks ka parematel aegade reserve koguda.”

Kriis aga ei ole siiski ülemäära optimistlik väljapakutud maksemäärade valitsusele sobivuses. “Arvan, et see ettepanek ei lähe läbi, sest maksemäärade vähendamine tähendaks riigieelarvele kukkumist allapoole Maastrichti kriteeriumitest ning valitsusele kärpeid kuskilt mujalt sektorist,” rääkis ta. “Töötukassa nõukoguski on erimeelsused valitsuse esindajatega sel teemal.”


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2011, 15:21
Otsi:

Ava täpsem otsing