Reformierakond kohtus erakõrgkoolide rektoritega

Indrek Kald 24. oktoober 2011, 15:47

Reformierakonna fraktsioon kohtus täna riigikogus Eesti erakõrgkoolide rektoritega.

"On otstarbekas käsitleda avalik-õiguslikke ja erakõrgkoole sarnaselt. Kavandatava kõrgharidusreformi kõige olulisem eesmärk on kõrghariduse kvaliteedi tõus, paraku omandivormil ei ole hariduse kvaliteedile otsest mõju," ütles kultuurikomisjoni liige Lauri Luik.

Eelnõu kohaselt kaovad olemasolevad riigieelarvelised õppekohad erakoolides. Kui erakoolid soovivad ka edaspidi riigitellimuse säilimist, peavad nad ümber tema sõnul kohanduma nii, et vastata avalik-õiguslike ülikoolide tingimustele. "Erakoolid ei saa loobuda oma tänasest staatusest, kuna see tähendaks kogu süsteemi põhimõttelist ümberkorraldamist," nentis Luik.

Reformierakond on Riigikogus kokku kutsunud koalitsiooni haridustöörühma, mis koguneb 7. novembril. Töörühmas hakatakse arutama seniste kohtumiste käigus üles kerkinud peamisi valikuid, mis on seotud kõrghariduse kvaliteedi tagamise ja rahastamisega.

Reformierakonna fraktsioon riigikogus on kõrgharidusreformi kavandades kohtunud haridusministri, avalik-õiguslike ülikoolide, erakõrgkoolide ja rakenduslikku kõrgharidust andvate ülikoolide rektorite, üliõpilaskondade liidu ja õpilasesinduste liidu esindajatega. Lähiajal kohtutakse ka tööandjate esindusorganisatsioonide esindajatega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2011, 15:47
Otsi:

Ava täpsem otsing