Soome ettevõtteid Eestis 5000

Anne Oja 16. november 2011, 00:00

Soome firmade Eestisse kolimise statistikat küll pole, kuid selle aasta esimese kümne kuuga registreeriti siin vaid 447 soomlaste osalusega äriühingut. Eelmisel aasta sama perioodi jooksul oli selliseid firmasid 458, vastas justiitsministeerium Äripäeva järelepärimisele.

7. septembri seisuga oli Eesti äriregistris 1473 soome isikukoodiga eraisikust osanikku ja aktsionäri ning 4616 Soome osalusega aktsiaseltsi ja osaühingut, millest 295 olid asutatud selle aasta esimese 8 kuuga.

Soome Ettevõtete Liidu küsitluse järgi kavatseb 4000-5000 ettevõtet lähiaastatel Soomest lahkuda, neist suurem osa Eestisse, kirjutas eelmise nädala Kauppalehti.

Metallitööstuse allhankefirma Meconeti nõukogu esimehe Timo Parmasuo sõnul on Eestis ettevõtjatel unistuste tingimused.

Üürid ja töötajad on odavamad, kasumilt ei pea makse maksma enne, kui see firmast välja võetakse, kuna Eesti maksuamet saab aru, et ettevõttesse jäävat raha kasutatakse laienemiseks. Soomes alles hakatakse ettevõtte tulumaksu kosmeetiliselt langetama - 26 protsendilt 25-le.

Soome Ettevõtete Liidu andmetel tegutseb Eestis 17 000 Soome ettevõtet. Kust sellised numbrid pärit on, pole selgunud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 19:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing