Eurokriis noolib Briti tippreitingut

Katri Soe-Surén 21. detsember 2011, 11:52

Suurbritannia tippreiting on reitinguagentuuri Moody’s hinnangul euroala kriisi tõttu ohus.

Siiani on Suurbritannial tippreiting AAA, ning väljavaade stabiilne. Moody’se sõnul on aga riigi võimekus kompenseerida eelarvele langevat lisakoormat halvenenud. Mänguruum on väiksemaks jäänud, ütles Moody’se analüütik Sarah Carlson agentuurile Reuters.

Praegune stabiilne väljavaade põhineb eeldusel, et Briti valitsus jätkab eelarve konsolideerimist. Makroökonoomiliste väljavaadete halvenemine või vajadus aidata pangandussüsteemi võivad anda eelarve konsolideerimisele tagasilöögi.

Seega on Suurbritannia reitinguväljavaade mõjutatud euroala arengutest, kuigi riik ise rahaliitu ei kuulu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2011, 19:11
Otsi:

Ava täpsem otsing