Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Neljandik soomlastest tahab marka tagasi

Anu Jõgi 27. detsember 2011, 12:28

Helsingin Sanomate küsitluse järgi tahab neljandik soomlasi, et Soome lahkuks Euroopa Liidust või vähemalt euroalalt.

Kuigi majanduskriis ja eriti euromaade toetamine on palju tähelepanu äratanud, pole soomlased Euroopa Liidu ja euro suhtes kriitilisemaks muutunud. Jaanuaris tehtud samasuguses küsitluses tahtis eurost loobuda sama suur osa soomlastest -28%.

Seega on Euroopa Liidu liikmelisusel ja eurol suurema osa soomlaste toetus. Kõige rohkem on neil toetust Kokoomuse, roheliste ja sotsiaaldemokraatide seas. Põlissoomlaste toetajatest oli vaid 34 protsenti euro ja euroliidu poolt, keskerakonna pooldajatest üle poole, 56%, aga seal on toimunud kiire muutus eurovastasuse poole, sest jaanuarikuises küsitluses oli euro pooldajaid selle erakonna toetajatest 70 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. January 2012, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing