Klick Eesti müügis

06. jaanuar 2014, 00:00

Eesti juhtiva digitoodete jaemüügiketi Klick Eesti väike­aktsionärid tahavad investeerimisfondilt osaluse ära osta. “Mõni kuu oleme pidanud ­Askemblaga läbirääkimisi. Tähtis on see, et peame ära ootama, mida ütleb konkurentsiamet,” ütles Klick Eesti aktsionär ­Armin Kõomägi.

Askemblale kuuluva osaluse väärtus on Äripäeva hinnangul 2,5 miljonit eurot. Askembla Growth Fundile kuulub praegu 50% ettevõttest.

Ostusooviga on koondunud ülejäänud võrdse 16,7 protsendise osalusega aktsionärid Indrek Prants, Sven Mansberg ja  Armin Kõomägi.

Askembla plaanis müüa. Äripäev kirjutas eelmise aasta alguses, et mitme tuntud Eesti ettevõtte osalus on müügis, sest aastaid tagasi sisenenud investeerimisfondid hakkavad väljuma. Askembla on Klicki omanikeringis 2007. aastast.

Askembla Asset Management AB asutaja ja juhatuse esimees Christoffer Kurpatow rääkis tollal Äripäevale, et nad on teinud Balti turule 25 investeeringut, peamiselt Eestisse. “Selle aja jooksul oleme edukalt müünud mitmeid ettevõtteid, nüüd on jäänud portfelli kaks firmat,” märkis Kurpatow.

Viimased kaks ettevõtet soovis Askembla müüa lähimate kuude jooksul, neist üks ongi Klick ja teine Coral Arendus.

Samas lisas Kurpatow, et ­Askemblal on tulevikus jätkuvalt plaan Balti turule otseinvesteeringuid teha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. January 2014, 18:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing