Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Malmstein: suurem trahv pankadele

Rivo Sarapik 06. jaanuar 2014, 11:35

Trahvid pankadele on Eestis naeruväärsed, leiab ametist lahkuv finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein.

"Meie karistusmäärad on Euroopa kõige madalamad. Finantsinspektsioon ei ole kahjuks suutnud veenda justiitsministeeriumi, et finantssektoris võiks karistusmäärad olla kõrgemad ja seotud kahju suurusega," selgitas Malmstein intervjuus Postimehele ntud ja viitas 2009. aasta juhtumile, kus Swedbank oli sunnitud hüvitama rämpsfondiks muutunud fondi osaku languse. Sellest kirjutas Äripäev uudises Swedbank korvab Private Dept Fondi osaku järsu languse.

Panga suurim võimalik karistusmäär 32 000 eurot on finantsinstitutsioonile tema sõnul kommiraha. "Mujal maailmas määratakse karistusi, mis küündivad miljonitesse. Kui pank peab kahju hüvitama, on see oluliselt suurem karistus."

Raul Malmstein juhtis finantsinspektsiooni 2005. aastast. 16. jaanuaril võtab temalt ameti üle Kilvar Kessler.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2014, 17:11
Otsi:

Ava täpsem otsing