Riik müügikoolituse vedajaks

24. jaanuar 2014, 00:00

Eesti stagnatsioon pole kinni majanduses, vaid inimeste peades. Majanduse hoogustumisele aitaks kaasa, kui riik korraldaks juba tegutsevatele ettevõtjatele tasuta motivatsiooni- ja müügikoolitusi. Selleks peaks palkama maailma­tasemel koolitajaid, kes suudavad ettevõtjaid innustada ja ideesid genereerima panna ning tekitavad neis maailmavallutuslikke plaane.

Eestlased on nutikad ja loovad, kuid nende võimetel on piir ees. Selleks piiriks ongi just müügi- ja turundusoskus.

Ma pole nõus inimestega, kes arvavad, et elu ja ettevõtlus keevad ainult pealinnas või paaris suuremas linnas. Ka maal ja väikelinnades on võimalik ettevõtlusega väga edukalt tegeleda.

Oluline on igakülgne koostöö. Kõige olulisem on ideede genereerimisel ja arengu tagamisel koostöö ettevõtjate, teadlaste, riigi, omavalitsuste jt vahel. Seda koostööd saaksid edukalt vedada näiteks üle Eesti igasse linna rajatavad ettevõtlusinkubaatorid.

Paljud ettevõtjad peavad infot ressursiks, mida ei taheta kellegagi jagada. Peaksime ka sellest kompleksist üle saama, sest tänapäeva tuntumad visionääridki räägivad, et pole vahet, kes idee teostab, sest ühiskonna jaoks on tähtsam see, et keegi suudab selle edukalt realiseerida. Sellega antakse mõista, et ideid pole mõtet kramplikult iseendale hoida.

Artikkel ilmub Tallinna Kaubamaja, Danske Banki, EMT, Raidla Lejins & Norcousi, Saku Õlletehase, Tallinna Vee ja Äripäeva arvamuskonkursi “Edukas Eesti” raames.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2014, 19:38
Otsi:

Ava täpsem otsing