Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Vahistatud tootmisjuhid võtsid altkäemaksu seadmete tellimise hangetes

04. veebruar 2014, 13:15

Prokuratuur ei avalikusta veel, milliste hangete eest altkäemaksu võtmises Eesti Energia tehnoloogiatööstuse endist tootmisjuhti Ago Jakobsoni ja endist tootmsidirektorit Aleksei Andrejevit kahtlustatakse. Altkäemaksu väidetav summa on paarkümmend tuhat eurot.

"Nad võtsid altkäemaksu seoses Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse (EETT) hangetega, mis puudutavad teatud seadmete tellimisi," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross ERRi raadiouudistele.

Gross ei öelnud, kas need hanked olid seotud Eesti Energia kahe suurprojekti - Enefiti õlitehase ja Aluvere elektrijaamaga, sest prokuröri sõnul on uurimine nii algusjärgus, et hanke täpsemaid asjaolusid ei avalikustata. Ta täpsustas, et altkäemaksu summa oli paarikümne tuhande euro suurune, vahendas ERRi uudisteportaal.

Reedel pidasid kaitsepolitseinikud Jõhvis kinni Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse (EETT) tootmisdirektori ja tootmisjuhi, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Prokuröri taotlusel võttis Viru maakohus mõlemad mehed, Ago Jakobsoni ja Aleksei Andrejevi laupäeval vahi alla.

Kahtlustuse kohaselt võtsid 59-aastane Ago Jakobson ja 43-aastane Aleksei Andrejev oma ametipositsiooni ära kasutades koos ja korduvalt altkäemaksu selle eest, et nad aitasid altkäemaksu lubanud ja andnud isikutega seotud ettevõtetel võita EETT korraldatud hankeid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2014, 13:25
Otsi:

Ava täpsem otsing