Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Paljastab võltsija

1321-aripaev 11. veebruar 2014, 15:03

Riigikogu VEB Fondi komisjoni juht Rainer Vakra avalikustab täna, kes koostas Eesti Pangas valeandmeid sisaldanud kirja.

Äripäeva andmetel avalikustab komisjon homme, et kirja autoriks oli Eesti Panga endise asepresidendi ja kunagise VEB fondi juhi Enn Teimanni alluv. Äripäev küsis Teimannilt viimati kommentaari VEB fondi teemal möödunud aasta alguses, kui temaga ilmus pikem intervjuu "VEB Fondi eksjuht võltsingust: pagan teab, kust see tuli!". Teimanni mälukaotust kommenteeris hiljuti ka praegune Eesti Panga president Ardo Hansson artiklis "Ardo Hansson kahtleb VEB fondi eksjuhi mälukaotuses".

"Meil on kirja koostaja teada, kuid hetkel on tegemist majasisese kasutusega dokumendiga. Komisjoni esimehena ma olen seda näinud, kuid kuna komisjoni liikmed ei ole, siis pole ilus ega eetiline, kui nad loevad seda ajakirjandusest," ütles Vakra Postimehele.

Detsembris saatis VEB komisjon Eesti Kohtuekspertiisi Instituuti materjalid, et uurida valeandmetega kirjaga seotud inimeste käekirju, eesmärgiga selgitada välja selle kirja koostajad.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2014, 10:29
Otsi:

Ava täpsem otsing