Vene börsid languses

Rainer Saad 05. märts 2014, 09:56

Vene börsiindeks Micex on alustanud tänast kauplemispäeva 1,7protsendilise langusega. Pärast esmaspäevast 12protsendilist langust, tõusis aktsiaindeks eile 5 protsenti.

Aasia aktsiaindeksid liikusid erisuunaliselt ning tõusud ja langused piirdusid üldiselt ühe protsendi piiriga. Täna avaldas Hiina enda selle aasta kasvueesmärgi, milleks on 7,5%. Sama ootasid ka analüütikud. Hiina valitsus loodab inflatsiooni hoida 3,5 protsendi piires.

Jaapani börsiindeks Nikkei tõusis 1,2% ning sulgus 14 897 punktil, mis on ühe nädala kõrgeim tase. „Turule meeldis fakt, et sõjaväelise konflikti võimalikkus on vähenenud,” ütles Monex Securities’i turuanalüütik Toshiyuki Kanayama Reutersile.

Pärast eilset mõneprotsendilist tõusu, avanevad täna Euroopa turud kergelt miinuses. „Euroopa peaks nägema tagasihoidlikku langust börside avanedes,” ütles IG Marketsi börsikaupleja Chris Weston CNBC-le.

Vene börsiindeks RTS on alustanud tänast päeva 2protsendilise langusega.

Rubla kurss pole suuri liikumisi euro ja dollari vastu teinud. Dollar on rubla vastu tugevnenud 0,25% 36,18 rublani, euro on rubla vastu tugevnenud 0,2% 49,67 rublani.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2014, 10:39
Otsi:

Ava täpsem otsing