Saksa tootmine langes, erasektor tõusuteel

Juhan Lang 24. märts 2014, 15:36

Sarnaselt ennelõunal ilmsiks tulnud Prantsusmaa teenuste ja tootmise aktiivsuse ja kogu eurotsooni ostujuhtide indeksi (PMI) kasvule on Saksamaa näitajad langusest hoolimata kolme aasta tipu lähedal.

Markit Economicsi täna avaldatud tulemuste järgi on Euroopa suurima majanduse tootmisindeks langenud veebruari 54,8 punktilt 53,8 punktile.

Analüütikud olid ennustanud langust 54,5 punktile, kirjutab Bloomberg. Teenuste näitaja langes 55,9-lt 54-le. Majandusharude koondnäitaja vähenes veebruari 56-lt ja kolme aasta kõrgeimalt tasemelt kolme kuuga 55-le.

Ajal, mil euroala taastumist ohustavad nii euro tugevnemine kui Hiina kasvu vaibumine, on Saksamaa roll võtmetähtsusega. Töötus langes kolmandat kuud järjest ja Bayerische Motoren Werke (BMW) aktsia tõusis pärast autotootja 10% kasumi kasvuprognoosi avalikustamist läinud nädalal 80 eurolt tänase keskpäeva seisuga 89,23 eurole. „Saksamaa erasektori majandus jätkas esimese kvartali lõpus rekordkasvu,“ leidis Markiti ökonomist Oliver Kolodeseike.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. March 2014, 15:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing