USA defitsiit ootamatult kasvas veebruaris

Fredy-Edwin Esse, California 03. aprill 2014, 22:25

Ühendriikide kaubanduspuudujääk tegi veebruaris ootamatu kasvu viie kuu kõrgeimale tasemele, mis tulenes kütuste ekspordi lahjenemisest.

Puudujääk suurenes veebruaris 7,7%, 39,9 miljardilt 42,3 miljardi dollarini, mis on suurim number pärast läinud aasta septembrit, vahendab Bloomberg USA kaubandusministeeriumi andmeid. Bloombergi küsitletud ökonomistid ootasid puudujäägi vähenemist 38,5 miljardi dollarini.

Kaubanduse kahanemine ainult survestab veelgi niigi kehva USA majandust esimeses kvartalis, mis kannatas karmidest ilmaoludest tulenenud vähenenud tarbijakulutustest ning tööstustoodangust.

"Kaubandus on esimese kvartali kasvu arvestades kerge pidur," kommenteeris RBS Securitiesi ökonomist Guy Berger. "Pärast seda propageerivad praegused tingimused puudujäägi vähenemist. Eksport suureneb, sest paljud arenevad turud endiselt kasvavad ning kuigi Euroopas ei lähe suurepäraselt, siis nad ikkagi kasvavad. Import paraneb koos majandusega."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2014, 22:25
Otsi:

Ava täpsem otsing