Reede 28. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Balti börsidel rakendub T+2 arveldustsükkel

Rainer Saad 04. aprill 2014, 14:19

Nasdaq OMX kontserni kuuluvad Kopenhaageni, Helsingi ja Stockholmi börs teatasid juba varem plaanist võtta kasutusele standardne arveldustsükkel T+2 alates 6. oktoobrist. Praegune arveldustsükli standard on kolm päeva.

T+2 arveldustsükkel võetakse kasutusele ka Nasdaq OMX Balti börsidel ning vastavatel First North turgudel. Nasdaq OMXi Islandi nõupidamised liikmetega arveldustsüklile T+2 üleminekuks 6. oktoobril veel käivad.

Lühendatud arveldustsükli kasutuselevõtt on kooskõlas ELi uue depositooriumide määrusega (CSDR). CSDR arveldamise nõuded kehtestavad, et tehingud, mida teostatakse reguleeritud turul või MTFil (multilateral trading facility) kaubeldavate väärtpaberitega, peavad olema arveldatud mitte hiljem kui teisel tööpäeval pärast tehingu toimumist.

Rohkem infot saab Nasdaqi lehelt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2014, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing