GE tegi Alstomile Siemensist suurema pakkumise

Rainer Saad 30. aprill 2014, 14:03

General Electric tegi Alstomi energiaüksusele 12,4 miljardi euro suuruse pakkumise, et vältida Siemensi kõrgemat pakkumist samale üksusele.

Financial Timesi teatel pakkus Siemens pühapäeval Alstomile varade vahetamise võimalust, kus Siemens omandab Alstomi soojuselektrijaamade ja taastuvenergia üksuse 10-11 miljardi euroga. Vastu pakutakse Alstomile kiirrongide üksust, kirjutas Bloomberg.

General Electric ei tahtnud pakkumisega nõustuda ning seetõttu kohtus GE tegevjuht Jeff Immelt Prantsuse president Francois Hollande’i ja majandusminister Arnaud Monteborgiga. Viimase sõnul ei langetata Alstomi müügiotsust kiirustades ja mõeldakse eelkõige rahvuslikele huvidele.

Alstomi põhitegevusaladeks on elektrienergia ja rööbassõidukite tootmine.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2014, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing