Riigieelarve aeg on ettevõtjale hirmus

Kaisa Gabral 16. mai 2014, 14:03

Sügis on ettevõtja jaoks hirmus aeg, kui eelarve projekt saabub rahandusministeerumist valitsusse ja välja hakkavad ujuma varjatud maksumuudatused, rääkis tööandjate keskliidu volikogu esimees Jüri Käo.

"Koalitsioonil jääb alati mingi summa rahast puudu ja seaduseelnõudega tahetakse seda lanendada. Nende puhul kaasamist, mõjude hindamist jms ei toimu. Need maksumuudatused tahetakse teerulliga läbi lükata. Ettevõjad peavad hiljem segases õigusselguses siis orienteeruma ja neid ellu viima praktikas," rääkis Käo, kelle sõnul selliseid asju ei tohiks toimuda.

Varuli advokaadibüroo juubelikonverentsil esinenud Käo tõi ühe halva näitena välja käibemaksuseaduse muudatuse, kus eesmärk oli iseenesest üllas, kuid viis, kuidas seadust läbi suruti, seda kindlasti polnud. "Maksupettustega tuleb muidugi võidelda, kuid see, kuidas seda seadust menetleti on näide, kuidas asju teha ei tohi," rääkis ta.

Maksumuudatuste jõustumine ei tohiks Käo sõnul toimuda kiiremini kui aastaga. Kui muid arenguid ja investeeringuid suudetakse pikalt ette palneerida, siis võiks Käo sõnul olla võimalik ka maksudega nii teha. "Kui aasta on liiga palju, siis, sõbrad, proovime alustada kuue kuuga?" märkis Käo.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2014, 13:54
Otsi:

Ava täpsem otsing