Börs: turud tegid mõõduka tõusu

Raido Neemre 21. mai 2014, 23:36

USA turud olid täna tugevas tõusus tänu Tiffany rallile ning Föderaalreservi kinnitusele, et jätkuv võlakirjaostu programmi kärpekava ei ohusta inflatsioonitaset.

“Föderaalreservi kohtumiselt ei tulnud tegelikult suuri üllatusi,” sõnas Wells Fargo Private Banki investeerimisanalüütik Darrell Cronk. “Me usume jätkuvalt, et kodumaine aktsiaturg on tõusuteel. Selleks on head eeldused.”

Täna avalikustatud Föderaalpanga kohtumise kokkuvõte näitas, et Föderaalreservi ametnikud arutasid ka vajadust parandada oma soovitusi intressitasemete osas.

Ettevõtete poole peale kasvas Netflix 4,5% 388,20 dollarile. Maailma suurim interneti pakkumise teenus kavatseb siseneda Saksamaa, Prantsusmaa, Austria, Belgia, Luxembourgi ning Šveitsi turule, selgub pressiteatest. Ettevõttel on harud juba Suurbritannias, Iirimaal, Hollandis, Taanis, Norras, Rootsis ning Soomes.

Tiffany kasvas 8,1% ning asus sellega juhtima jaemüüjate kasvu.

Peale hiljutist langust, oli ka Russell 2000 taas tõusuteel ning kasvas 0,5%.

“Mul on tegelikult isegi hea meel, et  Russell 2000 oli languses; see on nii kallis ning mulle ei meeldi see spekulatsioonide hulk, mis turul praegu valitseb, seega meeldiks mulle näha seda maha rahunemas. 10-15% korrektsiooni peaks asjad stabiilsemaks muutma,” sõnas BMO Private Bank investeerimisanalüütik.

Indeksitest tegi Dow Jones täna 0,97% kasvu ning lõpetas päeva 16533,06 punktil. S&P 500 kasvas 0,81% ning sulgus 1888,03 punktil. Nasdaq tegi 0,85% tõusu ning lõpetas päeva 4131,54 punktil.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2014, 23:36
Otsi:

Ava täpsem otsing