Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lenovo kasum kasvas jõudsalt

Romet Kreek 21. mai 2014, 09:38

Maailma suurim arvutitootja Lenovo teatas täna majandusaasta neljanda kvartali puhaskasumi 25% kasvust, kuna ettevõte haaras turuosa nii arvutite kui mobiilsete seadmete turul.

Puhaskasum kasvas märtsis lõppenud kvartalis aastaga 126,9 miljonilt dollarilt 158,3 miljonile dollarile. Siiski jäi seda napiks analüütikute oodatuga, kes soovisid näha 163,6 miljoni dollarilist kasumiaruande joonealust numbrit.

Jaanuaris ostis Lenovo Motorola Mobility 2,9 miljardi dollariga. Ettevõte plaanib kolmekordistada riikide arvu, kus müüakse nende mobiiltelefone, lisades 20 uut turgu Lähis-Idas, Aafrikas ja Ladina-Ameerikas.

„Ettevõte on olnud alati konkurentsivõimeline, olgu selleks siis arvutid või mobiiltelefonid,“ ütles DBS Vickersi analüütik Dennis Lam. „Arvutiturg on stabiliseerunud, kuid tahvelarvutite ja nutitelefonide turul on konkurents tihenenud. Nutitelefonide pool muutub katsumusrohkemaks, kuna odavamate nutitelefonide konkurents kasvab, eriti Hiinas.“

Lenovo käive kasvas 7,83 miljardilt dollarit 9,4 miljardile. Analüütikud ootasid 9 miljardi dollarilist käivet.

Täna tõusis Hongkongi börsil Lenovo aktsia hind 2,2%, 9,33 Hongkongi dollarile.

Turuanalüüsi firma Gartner hinnangul vähenes I kvartalis üleilmne arvutiturg 1,7%, kuid Lenovo kasvatas turuosa 11 protsendi võrra.

Lenovo nutitelefonide müük kasvas 63%, 12,9 miljonile, teatas läinud kuul analüüsifirma International Data. Aastaga kasvas ettevõte turuosa nutitelefonide turul 3,6 protsendilt 4,6 protsendile. Lenovo on neljandal kohal Samsung Electronicsi, Apple’i ja Huawei Technologies'e järel.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2014, 08:17
Otsi:

Ava täpsem otsing