Nordecon sõlmis maanteeametiga ehituslepingu

Romet Kreek 30. mai 2014, 14:53

Nordecon ja maanteeamet sõlmisid täna töövõtulepingu, mille järgi ettevõte rekonstrueerib Haapsalu maanteel Risti-Palivere kümnekilomeetrise teelõigu ning viib Taebla-Kullamaa maantee ühe osa mustkatte alla.

Nordeconi juhatuse liikme Avo Amburi sõnul on tööde maksumus 2,6 miljonit eurot, vahendas ettevõte pressiteates.

„Tegemist on järjekorras seitsmenda lepinguga, mille oleme sel kevadel maanteeametiga sõlminud. Väiksemate teedeehituse lepingute arvukus ilmestab hästi uut ajastut selles vähenevas turuvaldkonnas, millega käib paratamatult kaasas ka konkurentsisurve kasv,“ ütles Ambur.

Nordecon on alates märtsi algusest kuni tänaseni sõlminud maanteeametiga kokku ligemale 10,5 miljoni euro väärtuses ehituslepinguid, mille raames uuendatakse või ehitatakse tänavu mitmeid maanteelõike Eesti erinevates piirkondades. 

Avo Amburi sõnul pole tänavu maanteeameti investeeringute kavas eelmiste aastatega võrreldavaid suurprojekte. See paneb teedeehitusega tegelevad ettevõtted olukorda, kus varasemaga võrreldav tööde maht tuleb kokku koguda ja katta märksa väiksemate lepingute abil. „Siin hakkavad rolli mängima erinevad pisidetailid, ehitaja efektiivsus ja mitmekülgsus ning võime toime tulla eriliigiliste hangete raames esitatavate nõudmistega – näiteks tuleb meil Topi liiklussõlme teises etapis (Juuliku-Tabasalu lõik) valmis ehitada ka 31 meetri pikkune raudteeviadukt olukorras, kus Elroni opereeritavat tihedat raudteeliiklust saab kogu ehitusperioodi vältel katkestada ainult kolm korda,“ lausus Ambur.

Lisaks eelmainitud lepingutele rekonstrueerib Nordecon tänavu Jõhvi-Tartu maanteel Tammispää-Vilusi teelõigu ligi kuue kilomeetri ulatuses, remondib Klooga jaama teed, parandab Laagri-Harku lõigul ligemale viis kilomeetrit teekatet ja uuendab asfaldikatteid Jõgeva, Tartu ja Võru maakondades.

 

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2014, 15:21
Otsi:

Ava täpsem otsing