Rõivas külastab Londonis Eesti idufirmasid

Indrek Kald 17. juuni 2014, 09:17

Täna õhtul Londonisse lendav peaminister Taavi Rõivas kohtub seal ka paari Eesti idufirma tegijatega.

Homme pealelõunal saab Rõivas kokku Londonis tegutsevate TransferWise'i asutajate Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanniga, kes eelmisel nädalal kaasasid investoritelt - sealhulgas Richard Bransonilt - 18,4 miljonit eurot. See on suurim investeering Eesti idufirmasse.

Samuti külastab Rõivas ilu- ja terviseteenuste alal veebikaubandust arendavat ettevõtet Wahanda. See on Briti idufirma, millesse eestlastest Skype'i-neliku firma ASI investeeris juba 2008. aastal.

Homme hommikul osaleb peaminister Margaret Thatcheri mälestuskonverentsil ja võtab osa julgeolekuteemalisest paneeldiskussioonist. Seejärel on Rõivasel kohtumine Suurbritannia peaministri David Cameroni ning asepeaministri Nicholas Cleggiga. Kohtumiste teemadeks on julgeolek, majandus ning juuni lõpus toimuv ELi Ülemkogu, kus kinnitatakse Euroopa Komisjoni presidendi kandidaat.

Neljapäeval sõidab peaminister Leipzigisse, kus ta kohtub Saksimaa peaministri Stanislaw Tillichiga ning avab Eesti aukonsulaadi. Reedel jõuab Rõivas Berliini, kus on kavas töölõuna Saksamaa liidukantsler Angela Merkeliga. Kohtumise teemadeks on julgeolek ja eesseisev NATO tippkohtumine, majandussuhted, idapartnerlus ning ettevalmistused ELi Ülemkoguks.

Peaminister Taavi Rõivas naaseb Eestisse reede õhtul.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2014, 17:52
Otsi:

Ava täpsem otsing