Sirje Potisepp: eesti toit on segu uuest ja vanast

1321-aripaev 25. juuni 2014, 14:52

Eesti toitu võiks iseloomustada eestimaine toorainevalik koos aja jooksul harjumuspäraseks saanud ja siin juurdunud välismaiste maitse- ja toorainetega, ütles toiduliidu juht Sirje Potisepp.

"Iga toidutööstuse unistus on kasutada kohalikku toorainet. Aga siin on kolm nüanssi, mida tooraine peab täitma: hind, kvaliteet ja kogused ehk kättesaadavus," loetles Potisepp eelmisel nädalal põllumajandusministeeriumis arutelupäeval, kus oli kõne all see, millist lugu võiks Eesti toit jutustada.

"Eesti toit on segu uuest ja vanast nii lokaalselt kui globaalselt. Kõik algab aga tootjast ja tootmis- ja/või valmistamiskultuuri teadvustamisest," vahendas Maablogi Potisepa mõtteid.

Eesti toidu arengukava töögruppi kuuluvad Toiduainetööstuste Liit, Eesti Talupidajate Keskliit, Eesti Piimaliit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Peakokkade Ühendus, Tervise Arengu Instituut, Välisministeerium, Kultuuriministeerium, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, MTÜ Maaturism, Kaupmeeste Liit, MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti, Kalaliit, Hotellide ja Restoranide Liit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2014, 14:52
Otsi:

Ava täpsem otsing