Aasia börsid uute näitajate ootuses

Birjo Must 30. juuni 2014, 10:53

Aasia aktsiaturud täna tõusid ja dollar on endiselt pinge all, kuna investorid ootavad ärevalt uusi majandusandmeid, mis peaksid aitama maailmamajandusel kerkida.

Arenevate turgude börsid tõusid ja nende võrdlusindeks küündis suurima kvartaalse tõusuni alates 2012. aasta septembrist. Jaapani jeen kerkis ja Lõuna-Korea von küündis peaaegu 6 kuu rekordtasemeni. Samal ajal kukkus nafta hind, kuna arvatakse, et OPECi suuruselt teine naftatootja Iraak ei kärbi oma toodangut. 

MSCI Arenevate Turgude indeks tõusis Londonis 0,4% võrra, mis teeb indeksi kasvuks alates märtsi lõpust 5,7%. Standard & Poor’s 500 indeksi lepingud on vaid ühe kauplemispäeva kaugusel 16 aasta pikimast järjestikusest kvartaalsest kasvust. Jaapani jeen oli viie nädala kõrgeimal tasemel USA dollari suhtes. Brenti toornafta hind kukkus 0,3%. Vägivallalained Iraagis pole veel jõudnud riigi lõunaosasse ning see leevendas veidi naftahinda.

„Globaalne majanduse väljavaade muutub paremaks,“ kommenteeris olukorda Phillip Capital Management Sdn investeeringute juht Ang Kok Heng. „Madalad intressimäärad on endiselt selle katalüsaatoriks.“

Maailma aktsiad tõusevad viiendat kuud järjest, mis on pikim tõusuperiood alates 2007. aastast.

The MSCI All Country World Index tõusis täna 428,38 punktini ja see läheneb 1,6%-lise tõusuni käesoleva kuu jooksul. Arenevate turgude indeks tõusis 1050,84 punktini, samal ajal kui Asia-Pacific (MXAP) aktsiad kerkisid 0,4% võrra.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2014, 08:56
Otsi:

Ava täpsem otsing