21 Century Fox pakkus Time Warneri eest 80 miljardit

Mait Kraun 16. juuli 2014, 21:00

Rupert Murdochi 21 Century Fox on teinud Time Warnerile 80 miljardilise ostupakkumise. See oleks 83 aastat vana meediahiiu jaoks kõigi aegade suurim ülevõtmine ning tugevdaks nende positsiooni meediamaastikul veelgi.

Juunis tehtud sularaha ning aktsiate pakkumise lükkas Time Warner aga tagasi ning pole kindel, kas Murdoch teeb ka veel teise pakkumise.

Kolmapäeva hommikul avaldatud teates Fox tunnistas, et nad on Time Warnerile lähenenud eesmärgiga ettevõtet ära osta. Samas tõdeti, et hetkel ei käi Time Warneriga enam mitte mingisuguseid läbirääkimisi.

Kokku pakkus sularaha ning aktsiatega 21 Century Fox Time Warnerile 80 miljardi dollarilist tehingut, ehk 85 dollarit aktsia kohta. Kokku pakkus Fox 80 miljardist 60 protsenti aktsiates ning ülejäänud rahas.

Time Warner aga teatas, et nende hinnangul on praegu paika pandud strateegia väga hea ning toodab „oluliselt rohkem väärtust“, kui seda teeks ettevõtte üleandmine Foxile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2014, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing