Jaapan astub samme reaktorite taaskäivitamiseks

Sirje Rank 16. juuli 2014, 10:18

Jaapani uus tuumaenergia ohutusjärelevalve asutus kinnitas, et kaks reaktorit riigi lõunaosas võiks ohutuse poolest käiku lasta.

Need oleksid esimesed pärast 2011. a Fukushima tuumajaamas toimunud suurõnnetust, vahendas agentuur Bloomberg.

Jaapani peaminister Shinzo Abe tahab riigi tuumaenergeetikasektori taastada. Enne Fukushima õnnetust andis tuumaenergia üle veerandi Jaapani elektrienergiatarbest. Praegu on riigi kõik 48 reaktorit ohutuskontrolliks ja remondiks seisatud ning jaapanlased tuumaenergia osas jätkuvalt skeptilised.

Reaktorite peatamise järel on fossiilkütuste import Jaapani kaubandusbilansi 23 kuud järjest defitsiidis hoidnud. 2011. aastaga võrreldes on kulutused fossiilsetele kütustele kasvanud 57% 28,4 triljonile jeenile.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2014, 10:18
Otsi:

Ava täpsem otsing