Euroopa autoturg on tugevas plussis

17. juuli 2014, 10:27

Kogu esimese poolaasta ja juba kümnendat kuud järjest on uute sõiduautode müük Euroopas kulgenud tõusvas joones.

Aasta esimese kuue kuuga on Euroopa autoturg 6,5% plussis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, vahendas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL).

Juunis kasvas uute sõiduautode müük Euroopa Liidu riikides 4,5% ja kokku müüdi juunis ligi 1,2 miljonit uut sõiduautot. Kuigi mõnedel suurematel turgudel jäi kasv tagasihoidlikuks – Suurbritannias 6,2%, Prantsusmaal 2,5% ja Saksamaal koguni langes 1,9% võrra –, siis mitmes keskmise suurusega ja väiksemas riigis kasvas müük paarikümne protsendi võrra.

Kuue kuu kokkuvõttes on uute sõiduautode müük peaaegu kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides plussis. Võrreldes eelmise aasta I poolaastaga on müüdud 400 000 autot rohkem (2013. aastal 6,2 miljonit ja tänavu 6,6 miljonit).

Meie lähiriikides on uute sõiduautode müük kulgenud samuti edukalt, näiteks Lätis on I poolaasta kasv olnud 20,6%, Leedus 22,9%, Rootsis 17,7%. Isegi aasta algul majandusraskusi kogenud Soomes on kuue kuu kokkuvõttes autosid müüdud 4,6% võrra enam kui mullu.

Kuigi juunis jäi mõni suurematest autotootjatest ka väga napilt miinusesse, siis kuue kuu kokkuvõttes on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes müünud tänavu rohkem autosid praktiliselt kõik tootjad.

Jätkuvalt müüb Euroopas enim uusi sõiduautosid Volkswageni Grupp, kellele järgnevad PSA, Renault, Ford, General Motors, Fiat, BMW, Daimler, Toyota jt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2014, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing