Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Parim aeg autot osta on augustis

Mait Kraun 11. august 2014, 11:21

Autode müügi ja hindade kohta andmeid koguv USA ettevõtte TrueCar sõnul on autoturul parimad pakkumised just augustis, mitte detsembris, nagu varasemalt arvatud.

Autode ostjad on pikalt arvanud, et just detsember on parim aeg omale auto soetada. TrueCari raportist aga selgub, tehingute keskmine väärtus on augustis 29 296 dollarit, mis on 1850 dollarit vähem kui detsembris.

Samuti teatas TrueCar, et parimad hinnad on just kuu esimestel päevadel. Seda selle tõttu, et tarbijad otsivad odavate hindade lootuses autosid just kuu lõpus, mil müüjad püüavad oma kvoote täissaada. See aga on tekitanud mõnevõrra vastupidise efekti, sest nõudlus on kuu lõpus suurem ja see on ka hindu tõstnud.

„Ma tahaks öelda, et TrueCari andmed teevad teid vabaks,“ ütles ettevõtte president John Krafcik.

Augustis ostjad saavad kasu just mudelite väljalaske aasta uuendamisest – eelmiste aastate autod saavad aasta vanemaks ning nad hinnatakse alla. Samuti on hea osta autot juulis, mil tehingu hinnad on keskmiselt vaid 169 dollarit kõrgemad kui augustis.

Varemalt on mudeliaastad muutunud septembris ja oktoobris, kuid viimastel aastatel on autotootjad mudeliaastat juba augustis muutnud, mis on ka parima ostuaja nihutanud suve lõppu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2014, 08:28
Otsi:

Ava täpsem otsing