Hillar Teder: iga ettevõtja leiab ise lahenduse

Kätlin Karama 13. august 2014, 18:29

Suurärimees Hillar Teder peab sanktsioonidest tingitud ettevõtjate raskuseid mööduvaks nähtuseks. „See ei saa kindlasti olla mingi raha külvamine,“ arvab Teder ettevõtjate abistamise võimalikust meetodist.

Saatkondade kaudu ettevõtjatele uue turu otsimist ei pea ta professionaalseks. „Ma arvan, et ettevõtja otsib ikkagi endale nagu ise turgu ja teisiti ei saa see kunagi olema,“ ütles Teder.

Teder ei kujuta ette, et keegi teine saaks ettevõtjat peale tema enda aidata. Ettevõtjad on elujõuline rahvas, leiab Teder. „Kui ta juba ettevõtja on, siis küllap ta leiab lahenduse,“ arvab Teder ettevõtjate keerulisest olukorrast sanktsioonide tõttu. Samuti usub ta, et riik ei saa ettevõtteid eriti aidata.

 „Kui kellelgi on probleem Venemaa suunal, siis kellegi võib olla probleem Lääne suunal seoses Venemaa sanktsioonidega,“ ütles Hillar Teder. „Ma arvan, et riigil ei ole sellist aparaati, kes suudaks sellest aru saada ja keegi ei suuda ennustada, millega see lõppeb,“ lisas Teder.

„Praegu lihtsalt peab kannatama natuke,“ ütles Teder ettevõtete olukorra kohta. „Eks ettevõtjad otsivad uusi turge, eks poliitikud koos Euroopa poliitikutega üritavad suhteid klattida. Ma ise usun, et need klatitakse ära suhteliselt lühikese aja jooksul,“ oli Teder optimistlik.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2014, 15:50
Otsi:

Ava täpsem otsing