Neljapäev 27. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Bigbank toetab laenukulude piiri

Kätlin Karama 14. august 2014, 16:14

Bigbank AS-i juhatuse esimehe Kaido Saare arvates on krediidi kulukuse määrale ülempiiri kehtestamine ning vahekohtute keelamine tarbijavaidluste lahendamisel oodatud samm turu korrastamiseks.

„Toetan kahe käega,“ ütles Saar, kelle arvates on täna valituse poolt heaks kiidetud seaduseelnõu ammu oodatud samm.

„Mõju on see, et enam üle kolmekordse selle määra krediite ei anta. Sellised laenutooteid enam ei ole,“ selgitas Saar seaduseelnõu mõju turule. Ta arvas, et isegi kui mõni laenuandja üritab kuidagi süsteemi üle kavaldada, lõppeb see õige pea, kui asjakohased ametid selle teemaga tegelema hakkavad.

Saare arvates on seaduseelnõu üldine mõju kindlasti positiivne – hinnatase langeb ning enam ei anta liiga kergekäeliselt laene inimestele, kes ei suuda seda tagasi maksta. Ta lisas, et muudatuste tõttu ei pruugi osad tarbijad, kes enne said laenu, seda enam saama. „Eraldi teema on, kas nad oleksid pidanud (laenu – toim.) saama,“ täpsustas Saar.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2014, 16:42
Otsi:

Ava täpsem otsing