Putin: dollari eest saame nüüd rohkem rublasid

24. november 2014, 16:10
Venemaa president Vladimir Putin
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141124/NEWS/141129851/AR/0/Vladimir-Putin.jpg

"Kui vanasti müüsime kaupa, mis maksis ühe dollari, siis saime selle eest 32 rubla, aga nüüd saame dollari eest 45 rubla," ütles Venemaa president Vladimir Putin, ja lisas: "Eelarvetulud ju on kasvanud, mitte kahanenud!"

"Paljud ütlevad, et naftahind langeb traditsiooniliste naftatootjate Saudi Araabia ja USA võimaliku sobingu tõttu - et lüüa Venemaa majandust," rääkis Putin intervjuus TASSi ajakirjanikule.

"Kuid nii imelik kui see ka pole, on Liibüa ja Iraak, vaatamata probleemidele, hakanud rohkem naftat tarbima... Turule on ilmunud ka illegaalne nafta hinnaga 30 dollarit barrelist, see on töötlemata kujul. Saudi Araabia on tootmist kasvatanud. Aga tarbimine on maailma majanduse kasvuprognoosiga võrreldes hoopis vähenenud," selgitas Putin naftahinna kukkumist, nimetades neid hinnalanguse põhiteguriteks.

"Oletame, et maailma energiaturul tehakse partneritele suunatud pakkumisi. Kas seda võib oletada? No jaa. Ja milline on tulemus? Rubla, meie rahvusvaluuta odavnemine," jätkas Putin selgitustööd. "Ja mida see tähendab Venemaa eelarvele? Meie ju arveldame rublades, mitte dollarites. Rubla väärtus kukkus, see amortiseerus veidi... 30%. Aga vaadake: kui me vanasti müüsime kaupa, mis maksis ühe dollari, siis saime selle eest 32 rubla, aga nüüd saame dollari eest 45 rubla. Eelarvetulud ju on kasvanud, mitte kahanenud!"

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2014, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing