Staarmaakler usaldab praegu kaht aktsiat

11. jaanuar 2017, 11:30
Charlie Viikbergi portfell sisaldab nii OEG kui ka Tallinki aktsiaid.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170111/BORS/170119947/AR/0/AR-170119947.jpg

Praeguses majandusolukorras on enamik varaklasse ebaturvalised ning seega keskendub üle-eelmise börsibuumi staarmaakler Charlie Viikberg oma portfelli ehitamisel eelkõige likviidsetele Tallinna börsi aktsiatele.

„Tähtis on, et kui turg pöördub, saaks oma investeeringutest mõistlikel tingimustel välja,“ nimetas 20aastaselt esimese miljoni teeninud Viikberg olulise kriteeriumi, mida praegu investeerimisotsuseid tehes tuleks silmas pidada. Ta lisas, et tema portfell on praegu keskendunud pigem Tallinna börsile. „Sealt võib leida näiteks Tallinki ja Olympic Entertainment Groupi (OEG) aktsiaid,“ viitas ta koduturult saada olevatele likviidseimate hulka kuuluvatele väärtpaberitele.

Peale selle kiitis Viikberg Tallinki ja OEG dividenditootlusi, mis tema sõnul ulatuvad stabiilselt 5-6 protsendini. „Praegu pole need aktsiad küll üle hinnatud, kuid kriisi ajal saab samasid ettevõtteid kindlasti veel parema hinnaga,“ nentis ekspert. „Meil on tegelikult vähe ettevõtteid börsil ning see annab samas ka kindluse, et näiteks Tallinki kõrvale ei tule uus miljoniline laevastik – seega Tallink on hea asi, kuid seda võiks suuta veel paremini turundada,“ jagus investoril näpunäiteid. Peale nimetatute on Tallinna börsilt Viikbergi hinnangul kaubeldav veel ka Tallinna Vesi.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. January 2017, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing