Rainer Saad • 30. september 2014
Jaga lugu:

Briti majahindadel esimene langus 17 kuu jooksul

Vaade Thamesi jõelt.
Vaade Thamesi jõelt.   

Briti majade hinnad langesid sel kuul esimest korda 17 kuu jooksul, teatas Suurbritannia eluasemelaenude andja Nationwide.Suurbritannia majade hinnad langesid sel kuul keskmiselt 0,2% pärast möödunud kuu 0,8% tõusu.Suurima tõusu on aastaga teinud Londoni kinnisvarahinnad, mis on tõusnud umbes veerandi võrra. Nationwide'i teatel on keskmine majahind Londoni kinnisvaraturul 400 000 naela, mis on 30% rohkem kui 2007. aasta tipus.See on tõstatanud ka hirme, et Briti eluasemehindades võib olla uus mull. Kinnisvaraeksperdid hoiatavad, et kinnisvarahindade kasvu tase on jätkusuutmatu ning lähiaastatel võib oodata korrektsiooni.Lisaks Londonile on kiire kasvu teinud ka Londoni lähiümbruses olevate piirkondade kinnisvarahinnad. Kuid mida kaugemale Londonist, seda väiksem on ka hinnatõus olnud.Ohtu eluasemehindadel võivad kujutada ka intressimäärad, mis lähiaastail võivad hakata tõusma. Nationwide'i peaökonomist Robert Gardner ütles The Guardianile, et intresside tõus ei pruugi avaldada suurt mõju kinnisvarasektorile, sest isegi kui intressid tõusevad 3%ni, pole laenuvõtjatel raske makseid teha.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt