3. oktoober 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: tänu tööturu andmetele märkmisväärne tõus

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Täna tegid USA aktsiad märkimisväärse tõusu, kuid Standard & Poor's indeks lõpetas nädala perspektiivis siiski miinuses. Täna avaldati prognoositust paremad tööturuandmed ning teenindussektori laienemine süstis enesekindlust.S&P500 indeks tõusis 1,1 protsenti 1967,75 punktini, mis on kahe kuu tugevaim päevane tõus. Nädalaga langes indeks aga kokku 0,8 protsenti. Dow Jones hüppas 1,2 protsenti ning sulgus 17 009,05 punktil. Russell 2000 indeks tõusis 0,8 protsenti ning vähendas nädala kaotust 1,3 protsendini. Volatiilsus on suurenenud ning kauplemisaktiivsus on 30 päeva keskmisest 19 protsenti kõrgem.„Turu jaoks on need head uudised, sest andmed kinnitavad töökohtade arvu kasvu ning majanduskasvu tervikuna,“ ütles Bloombergile investeerimisfirma Meridian Equity Partners juhtivpartner Jonathan Corpina. „Ma ei usu, et see Föderaalreservi plaane üldse muudab.“USA töötuse määr langes 6 aasta madalaima tasemeni ning oli septembris 5,9 protsenti. Tööandjad lisasid 248 000 töökohta, mis on suurem tõus kui eelnevalt oodati. Bloombergi analüütikute keskmine ennustus oli 215 000 töökoha lisandumine. Seetõttu reageeris ka aktsiaturg uudistele tugeva tõusuga.„See leevendab veidi hirme, mis on seotud Euroopa arengutega,“ ütles Voya Investment Management strateeg Doug Cote. „Tööpuuduse puhul on järjekindel langustrend, mis pole hea märk mitte ainult tuleviku majanduskasvule, vaid ka ettevõtete kasumitele.“Kuld (Comex) testis täna uusi põhjasid ning langes eelmise aasta detsembri tasemele. Kuld odavnes päeva lõpuks 1,89 protsenti ning lõpetas 1191,69 dollaril. Tugevnev dollar surub jätkuvalt naftahinda alla ning täna langes nii WTI kui ka Brent toornafta hind ligi 1,5 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt