• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Harju Elektri üllatavalt tugev kasv

  Börsifirma viimane kvartal oli muljetavaldav.Foto: Raul Mee

  Äsjaavaldatud kvartalitulemuste järgi kasvas börsifirma puhaskasum läinud kvartalis 33 protsenti ja ärikasum veidi üle 100 protsendi.

  Ettevõtte konsolideeritud puhaskasum oli 3,2 miljonit eurot, millest emaettevõtte omanike osa moodustas 3,1 miljonit. Puhaskasum aktsia kohta oli läinud kvartalis 0,18 eurot ka mullu samal perioodil 0,14 eurot.
  Kokkuvõttes oli üheksa kuu konsolideeritud puhaskasum 9,5 miljonit eurot, kasvades ligi 2 korda. Emaettevõtte omanikele kuuluv osa moodustas 9,5 miljonit eurot. Puhaskasum aktsia kohta oli 0,54 eurot.
  Silmas tuleb siin pidada sedagi, et kontserni tütarettevõte Satmatic ostis juunis Soome suurima komplektalajaamade valmistaja Finnkumu, mille kolmanda kvartali raamatupidamise aruanded kajastuvad Harju Elektri kolmanda kvartali ja 9 kuu majandustulemustes alates 1. juulist.
  Juulis müüs kontsern oma 34% osaluse Draka Keila Cablesis 6,2 miljoni euro eest, teenides sellelt 1,8 miljonit eurot kasumit.
  Harju Elektri müügitulu kasvas kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 35,8% ja jõudis 15,7 miljoni euroni. Kuna poole juurdekasvust andis Finnkumu, siis võrreldav müügitulu kasvas kolmandas kvartalis 10,9%. Üheksa kuu konsolideeritud müügitulu oli 36,4 miljonit eurot, kasvades võrreldava perioodi suhtes 1,2%. 70% Kontserni toodetest ja teenustest müüdi väljapoole Eestit.
  Läinud kvartalis teenis ettevõte konsolideeritud ärikasumit 1,5 miljonit eurot ja enne kulumit oli see summa 1,9 miljonit eurot. Ärirentaablus oli 9,7% ja mullu samal ajal 6,6%. Nii ärikasum enne kulumit kui ka ärikasum kasvasid 9 kuuga 0,4 miljoni euro võrra vastavalt 3,1 miljoni euroni ja 1,9 miljoni euroni.
  Teises kvartalis müüdi ka 200 000 PKC Group aktsiat. Firma maksis 2013. aasta eest dividende 0,70 eurot aktsia kohta. Dividenditulu aktsiatelt oli 907 tuhat eurot. Finantstulu aktsiate müügist oli 4,6 miljonit eurot. Kokku saadi üheksa kuuga finantsinvesteeringult kasumit 5,5 miljonit ja võrreldavatel perioodidel 2,6 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.