• Jaga lugu:

  Börs: Fed heidutab turge

  Foto: EPA

  USA turud olid täna teravas languses, mida põhjustasid mured eilse Föderaalreservi otsuse üle jätta intressimäärad muutmata.

  “Eilne Föderaalreservi otsus mitte tõsta intressimäärasid nullilt 25 baaspunktile, ei viita kindlustundele. Ma avan, et see mõjutab turge neatiivselt, tehes enam kahju kui kasu,” sõnas Wunderlich Securities analüütik Art Hogan.
  Analüütikud märkisid ka, et tänane kauplemine börsil on volatiilsem seoses neljakordse nõidusega, kuna täna lõppesid opositsioonid aktsiatele ja indeksitele ning ka indeksite futuurid ja üksikaktsiate futuurid.
  Peamised indeksid tegid täna enam kui 1% languse.
  September oleks pidanud olema see kuu, mil USA keskpank loobub viimaks oma nullprotsendisest intressipoliitikast, kuid selle asemel otsustati sellega oodata veel vähemalt kuu aega.
  “Praegusel hetkel on veel palju ebakindlust,” sõnas Raymond James’i peaökonomist Scott Brown, lisades, et kuigi Föderaalreservi intressimäärade tõstmise ajastus ei peaks olema oluline, mõjutab see siiski suuresti turge.
  Avaldusele järgnenud pressikonverentsil rõhutas Fed-i juht, Janet Yellen, et intressimäärade tõstmise edasised sammud on olulisemad kui ajastus.
  Kullafutuurid tegid 20,80 dollarilise kasvu ning untsi hinnaks kujunes 1137,80 dollarit.
  Oktoobri naftafutuurid kukkusid 2,22 dollarit ehk 4,73% ning barreli hinnaks kujunes 44,68 dollarit.
  Dow Jones tegi 1,77% languse ning lõpetas päeva 16379,07 punktil. S&P 500 kukkus 1,61% ning sulgus 1958,07 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 1,36% langusega ning sulgus 4827,23 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tesla ületas prognoose
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.