Rainer Saad • 16. november 2015 kell 12:30

Reisifirmade aktsiad languses

Ryanair  Foto: epa

Euroopa börsidel on pärast Pariisi terrorirünnakuid sattunud surve alla reisifirmade aktsiad.

AccorHotels SA on kukkunud 5%, Pariisi lennujaama haldaja Aeroports de Paris SA 4,2%, Eurotunneli haldaja Grupo Eurotunnel SE 4%, reisifirma Thomas Cook Group 3,5%. „Kui on miski, mis kindlasti tarbijate kindlust raputaks, siis on selleks geopoliitilised sündmused,“ ütles AvaTrade’i turgude peaanalüütik Naeem Aslam.

Ka lennufirmade aktsiad tegid järsu languse. Air France-KLM kukkus 6,5%, British Airwaysi emafirma International Consolidated Airlines Group SA 2,5%, Ryanair 2,2%, Lufthansa 2,1%.

Täna hoiatas Prantsuse peaminister Manuel Valls luureandmetele tuginedes, et uue terrorirünnaku oht on suur nii Prantsusmaal kui ka mujal Euroopas.

Prantsuse börs oli kella 15ks langust vähendanud ning kauples 0,1% miinuses. Euroopa suuremad börsid, mis avanesid hommikul miinuses, kauplevad nüüd kergelt plusspoolel. Saksa börs on tõusnud veerand protsenti, Londoni börs 0,4%, Europe Stoxx 600 koondindeks on 0,15% plussis. USA suuremate aktsiaindeksite futuurid näitavad kerget tõusu.

Hetkel kuum