Rainer Saad • 19. november 2015 kell 8:55

Ackmani fond kukkus 24,5% miinusesse

Pershing Square Capitali juht Bill Ackman.  Foto: Bloomberg

Miljardär Bill Ackmanile kuuluva riskifondi Pershing Square Holdingsi üks fond on sel aastal langenud 24,5 protsenti.

Suurima languse on Ackmani fondile põhjustanud Valeant Pharmaceuticals, mille aktsia on pärast seda, kui Ackman selle 186 dollariga ostis, kukkunud üle 60 protsendi. Selle aasta tipust on Valeanti aktsia kukkunud lausa 72 protsenti.

Aktsia langus on süvenenud viimastel nädalatel, kuna investorite arvates ei ole ettevõtte finantsaruanded ja äripraktikad piisavalt läbipaistvad. Viimase viie päevaga on aktsia langenud 11 protsenti. Samas pole Pershing Square’i teistel fondidel nii halvasti läinud, kirjutas Business Insider.

Ackmani riskifond oli eelmisel aastal üks parimaid, kuna selle tootlus tõusis 40 protsenti.

Pershing Square Capitalile kuulub mitmeid fonde. Valeant Pharmaceuticalstoodab ja müüb erinevaid ravimeid.

 

 

Hetkel kuum