Kadi Neemre • 10. veebruar 2016 kell 19:26

Elon Musk kaotas 3,3 miljardit dollarit

Elon Musk  Foto: EPA

Suuremale osale investoritele on alanud aasta üsna kehv. Tuntud leiutaja ja investori Elon Muski jaoks tundub see aga erakordselt halb.

Muski päikesepaneelide ettevõte SolarCity ja elektriautode tootja Tesla on ainuüksi sel aastal kaotanud väärtusest 3,3 miljardit dollarit, vahendab CNBC. 

Mõlemad Muski ettevõtted on kaotanud investorite soosingu, kuna turg karistab neid ettevõtteid, mille kasumid on väikesed, kuid turuväärtus suur. Kukkunud naftahinnad on ühtlasi vähendanud entusiasmi alternatiivenergiate kasutamise suhtes.

Musk on tänavu SolarCity aktsiatelt kaotanud 682 miljonit dollarit. Täna kukkus ettevõtte aktsia 29% 18,63 dollarile; languse põhjustas eile aktsionäridele edastatud teade, mille kohaselt kujuneb ettevõtte kahjumiks käesolevas kvartalis kuni 2,65 dollarit aktsia kohta.

Investorid prognoosisid kahjumiks 2,49 dollarit aktsia kohta, selgub S&P Global Market Intelligence andmetest.

Negatiivne prognoos varjutas täielikult fakti, et ettevõtte neljanda kvartali kahjum jäi oodatust väiksemaks, 2,37 dollarit aktsia kohta. Enne tänast olid ettevõtte aktsiad sel aastal langenud juba 48%.

Muski 419 miljoni dollariline osalus SolarCity’s kahvatub tema hiiglasliku, 4,3 miljardit dollarit väärt osaluse ees Teslas. Tesla aktsiad on sel aastal kukkunud 37%, mistõttu investorid on kaotanud ligi 12 miljardit dollarit; Muski osa selles on 2,6 miljardit dollarit.

Täna peale börsi sulgumist peaks Tesla avaldama oma kvartalitulemused. Investorid prognoosivad, et ettevõtte kasumiks kujuneb 12 senti aktsia kohta. Kvartali müügitulu kasvuks prognoositakse 65% ehk 1,8 miljardit dollarit.

Muski aktsiate väärtus SolarCity’s ja Teslas on siiski veel üsna priske: 4,8 miljardit dollarit.

Hetkel kuum