Juhan Lang • 20. juuli 2016 kell 9:30

Nintendo aktsia kukkus järsult

„Pokemon Go“ mängu edu on tõstnud Nintendo aktsia kõrgustesse.  Foto: EPA

“Pokemon Go” mängu pöörase edu najal rallinud Nintendo aktsia andis eile osa suurest tõusust käest, sest väidetavalt hilines Jaapanis mängu esitlemine.

Tehnoloogiauudiste sait TechCrunch teatas, et mängu arendaja Niantic kavatses kultusmängu esitleda Jaapanis kolmapäeval, kuid katkestas plaanid. Uudistekanali allika sõnul oli ettevõte mures, et mängu ümber tekkinud haip võib serverid üle koormata, vahendas Reuters.

Nintendo aktsia langes Tokyo börsil 12,6% võrra, 27 765 Jaapani jeenile. Alates mängu turuletulekust USAs, Austraalias ja Uus-Meremaal 6. juulil on aktsia kallinenud ligi 90% võrra. Ettevõtte turuväärtus on sest ajast kerkinud 17 miljardi dollari võrra ning mäng on kättesaadav 35 riigis.

Koostöös Nintendo ja Nianticuga „Pokemon Go“ mängu loonud Pokemon Company kõneisik keeldus uudist kommenteerimast, kinnitades samas, et Jaapanis mängu turuletoomise kuupäeva pole veel otsustatud.

Hetkel kuum