Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arco Varal tagasihoidlik lähitulevik

  Arco VaraFoto: epa

  Arco Vara teise kvartali tulemused olid pigem tagasihoidlikud, ettevõtte juhataja Tarmo Sild ennustab firmale rahulikku lähitulevikku.

  Kontserni 2016. aasta teise kvartali müügitulu oli 2,1 miljonit eurot, mis on 1,7% rohkem võrrelduna 2015. aasta teise kvartaliga. Arendusdivisjoni müügitulu kasvas 1,1% võrra ja teenindusdivisjoni müügitulu kasvas 5,1% võrra, seisab börsiteates.
  Kontserni 2016. aasta 6 kuu müügitulu 7,2 miljonit eurot on aga 10,7% rohkem kui 2015. aasta võrreldaval perioodil. Kasv on tulnud arendusdivisjonist, mille müügitulu suurenes 2016. aasta esimese kuue kuuga 12,5% võrra 5,8 miljoni euroni. Teenindusdivisjoni müügitulu oli 2016. aasta 6 kuuga 1,6 miljonit eurot, kasvades 0,6% võrreldes 2015. aasta 6 kuuga.
  Kontserni 2016. aasta 6 kuu ärikasum oli 1,2 miljonit eurot ja puhaskasum 0,9 miljonit eurot, 2015. aasta 6 kuuga olid samad näitajad vastavalt 1,1 miljonit eurot ja 0,7 miljonit eurot. Kontserni ärikasum tuleb  arendusdivisjonist, 2016. aasta 6 kuuga 1,5 miljonit eurot (2015. aasta 6 kuuga 1,2 miljonit eurot). Kontserni 2016. aasta teise kvartali ärikahjumiks kujunes 0,1 miljonit eurot ja puhaskahjumiks 0,2 miljonit eurot. 2015. aasta teises kvartalis teeniti ärikasumit 0,2 miljonit eurot ja puhaskasumi näitaja oli sisuliselt nullis.
  Kontsern on 2016. aastal jätkanud laenukoormuse vähendamist. Netolaenud on 2016. aasta kolme esimese kuuga vähenenud 2,1 miljoni euro võrra, tasemele 9,9 miljonit eurot 30. juuni seisuga seisuga.
  Tagasihoidlik lähitulevik
  Arco Vara juhataja Tarmo Sild ütles börsiteate vahendusel, et eesmärk kahekordistada Arco Vara tegevusmahtu ja kasumit 2018. aasta lõpuks on teise kvartaliga mitme sammu võrra lähemal. “Edusammud on täna nähtavad piltlikult öeldes linnapilti ilmunud ja ilmuvates kraanades, kuna numbritele peale vaadates on teise kvartali kasumiaruanne tagasihoidlik ning joone all on kogu aeg kantavate üldkulude tõttu kahjum. Nagu olen varasemalt öelnud, jääb numbriliselt tagasihoidlikuks kogu lähitulevik kuni 2017. aasta kolmanda kvartali lõpuni,” ütles ta.
  Sild jätkas, et oluline on vaadata, milline on kontsernisisene dünaamika, mis paneb aluse 2017. aasta lõpu ning 2018. ja järgnevate aastate tulemustele. “Teises kvartalis liikusime edasi selliste arendusprojektidega, mida kliendid tahavad ja jaksavad osta,” ütles ta.
  Juhatus jääb esimese kvartali lõpu seisuga varasemalt avaldatud aastaprognoosi juurde: 2016. aasta müügitulu 10,3 miljonit eurot ja puhaskasum 0,8 miljonit eurot.
 • Hetkel kuum
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Investeerimine ja surm: pärandamise maksunüanssidest välismaa kinnisvara konksudeni Kahjumliku investeeringu pealt tuleb maksta tulumaksu
“Isegi hea tervisega investorile ei tee paha, kui nende asjade peale mõelda,” arvab kõhedaks tegevate surma ja pärandamise teemade kohta maksuekspert Ranno Tingas.
“Isegi hea tervisega investorile ei tee paha, kui nende asjade peale mõelda,” arvab kõhedaks tegevate surma ja pärandamise teemade kohta maksuekspert Ranno Tingas.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Eesti üks paremaid juhte: uhke tunnistada, et olen palju vigu teinud “Juhi juttude” värskes saates Annika Arras
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Savisaare sõnul oli tema Tallinna tööots rohkem hobi
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.
Tallinna linnainkubaatorilt 1500 eurot kuus tasku pistnud Erki Savisaare jaoks oli tegemist niisama lihtsa tuluga, mille jaoks vaeva ei pidanud nägema ja mis tema vallajuhi tööd ei seganud.