• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arco Varal tagasihoidlik lähitulevik

  Arco VaraFoto: epa

  Arco Vara teise kvartali tulemused olid pigem tagasihoidlikud, ettevõtte juhataja Tarmo Sild ennustab firmale rahulikku lähitulevikku.

  Kontserni 2016. aasta teise kvartali müügitulu oli 2,1 miljonit eurot, mis on 1,7% rohkem võrrelduna 2015. aasta teise kvartaliga. Arendusdivisjoni müügitulu kasvas 1,1% võrra ja teenindusdivisjoni müügitulu kasvas 5,1% võrra, seisab börsiteates.
  Kontserni 2016. aasta 6 kuu müügitulu 7,2 miljonit eurot on aga 10,7% rohkem kui 2015. aasta võrreldaval perioodil. Kasv on tulnud arendusdivisjonist, mille müügitulu suurenes 2016. aasta esimese kuue kuuga 12,5% võrra 5,8 miljoni euroni. Teenindusdivisjoni müügitulu oli 2016. aasta 6 kuuga 1,6 miljonit eurot, kasvades 0,6% võrreldes 2015. aasta 6 kuuga.
  Kontserni 2016. aasta 6 kuu ärikasum oli 1,2 miljonit eurot ja puhaskasum 0,9 miljonit eurot, 2015. aasta 6 kuuga olid samad näitajad vastavalt 1,1 miljonit eurot ja 0,7 miljonit eurot. Kontserni ärikasum tuleb  arendusdivisjonist, 2016. aasta 6 kuuga 1,5 miljonit eurot (2015. aasta 6 kuuga 1,2 miljonit eurot). Kontserni 2016. aasta teise kvartali ärikahjumiks kujunes 0,1 miljonit eurot ja puhaskahjumiks 0,2 miljonit eurot. 2015. aasta teises kvartalis teeniti ärikasumit 0,2 miljonit eurot ja puhaskasumi näitaja oli sisuliselt nullis.
  Kontsern on 2016. aastal jätkanud laenukoormuse vähendamist. Netolaenud on 2016. aasta kolme esimese kuuga vähenenud 2,1 miljoni euro võrra, tasemele 9,9 miljonit eurot 30. juuni seisuga seisuga.
  Tagasihoidlik lähitulevik
  Arco Vara juhataja Tarmo Sild ütles börsiteate vahendusel, et eesmärk kahekordistada Arco Vara tegevusmahtu ja kasumit 2018. aasta lõpuks on teise kvartaliga mitme sammu võrra lähemal. “Edusammud on täna nähtavad piltlikult öeldes linnapilti ilmunud ja ilmuvates kraanades, kuna numbritele peale vaadates on teise kvartali kasumiaruanne tagasihoidlik ning joone all on kogu aeg kantavate üldkulude tõttu kahjum. Nagu olen varasemalt öelnud, jääb numbriliselt tagasihoidlikuks kogu lähitulevik kuni 2017. aasta kolmanda kvartali lõpuni,” ütles ta.
  Sild jätkas, et oluline on vaadata, milline on kontsernisisene dünaamika, mis paneb aluse 2017. aasta lõpu ning 2018. ja järgnevate aastate tulemustele. “Teises kvartalis liikusime edasi selliste arendusprojektidega, mida kliendid tahavad ja jaksavad osta,” ütles ta.
  Juhatus jääb esimese kvartali lõpu seisuga varasemalt avaldatud aastaprognoosi juurde: 2016. aasta müügitulu 10,3 miljonit eurot ja puhaskasum 0,8 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Uut koroonatüvi leidub 38 riigis
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).
Ühisrahastajatele miljoneid võlgu jäänud saetööstus läks haamri alla
Pankrotihaldur pani ühisrahastusportaali Crowdestate investoritele miljoneid eurosid võlgu jäänud puidufirma Baltic Foresti saetööstuse 7,3 miljoni euroga oksjonile.
Pankrotihaldur pani ühisrahastusportaali Crowdestate investoritele miljoneid eurosid võlgu jäänud puidufirma Baltic Foresti saetööstuse 7,3 miljoni euroga oksjonile.