• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome rikkaima suguvõsa rikastumine jätkub

  Kone kontserni peakorter Espoos.Foto: epa

  Soome Kone kontsernist rahvusvahelise suurfirma teinud Pekka Herlini lastest on juba neljas jõudnud miljardäride klassi oma aktsiapositsioonidega Soome börsifirmades.

  Soome väljaanne Arvopaperi kirjutab, et lisaks Antti, Ilkka ja Niklas Herlinile on miljardi euro joone ületanud ka Ilona Herlini aktsiaportfell. Peamiselt on üle selle künnise viinud aktsiapositsioonid firmades Kone ja Cargotec. Väiksemad osalused on tal ka firmades Huhtamäki ja Nokian Renkaat.
  Õdedest-vendadest on jätkuvalt kõige jõukam Antti Herlin, kelle kontrolli all on Kone aktsiad väärtuses 5,5 miljardit eurot. Osa neist küll Kone fondi kaudu. Tema isiklik aktsiapositsioon Kones on väärt 3,3 miljardit eurot. Lisaks on tal suured aktsiapositsioonid firmades Sanoma, Caverion ja YIT.
  Herline järel on miljardiklassile käige lähemal Paasikivide suguvõsa, kel on suured aktsiapositsioonid firmades Kemira, Uponor ja Tikkurila.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tallinna börs pani nädalale rohelise punkti
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.