Sirje Rank • 23. september 2016 kell 13:00

Soome rikkaima suguvõsa rikastumine jätkub

Kone kontserni peakorter Espoos.  Foto: epa

Soome Kone kontsernist rahvusvahelise suurfirma teinud Pekka Herlini lastest on juba neljas jõudnud miljardäride klassi oma aktsiapositsioonidega Soome börsifirmades.

Soome väljaanne Arvopaperi kirjutab, et lisaks Antti, Ilkka ja Niklas Herlinile on miljardi euro joone ületanud ka Ilona Herlini aktsiaportfell. Peamiselt on üle selle künnise viinud aktsiapositsioonid firmades Kone ja Cargotec. Väiksemad osalused on tal ka firmades Huhtamäki ja Nokian Renkaat.

Õdedest-vendadest on jätkuvalt kõige jõukam Antti Herlin, kelle kontrolli all on Kone aktsiad väärtuses 5,5 miljardit eurot. Osa neist küll Kone fondi kaudu. Tema isiklik aktsiapositsioon Kones on väärt 3,3 miljardit eurot. Lisaks on tal suured aktsiapositsioonid firmades Sanoma, Caverion ja YIT.

Herline järel on miljardiklassile käige lähemal Paasikivide suguvõsa, kel on suured aktsiapositsioonid firmades Kemira, Uponor ja Tikkurila.

Hetkel kuum