Kadi Neemre • 21. november 2016 kell 15:45

Stateeg: Fedi intressimäärade tõstmine võib kaasa tuua ootamatusi

USA dollar võib intressimäärade tõustes kukkuda  Foto: EPA

Föderaalrservi kauaoodatud intressimäärade tõus, mis eelduste kohaselt peaks toimuma detsembris, võb kaasa tuua ootamatuid kaasmõjusid, hoiatab Wells Capital Managementi strateeg Jim Paulsen.

“Ma arvan, et dollar kukub, mitte ei tõuse,” sõnastas ta oma peamise mure. “Alates 1970.aastast on olnud viis suurt intressimäärade tõusu ning iga kord, mil Föderaalreserv tõstis intressimäärasid, dollar kukkus.”

Strateeg sõnas, et intressimäärasid tõstab lootus, et inflatsioon hakkab tõusma, mis võib omakorda mõjutada dollari tugevust.” Paulsen märkis, et see võib järgnevatel aastatel kasvatada rahvusvahelisi kasumeid, kuna globaalsed aktsiad muutuvad investoritele, kes otsivad võimalusi välismaal, atraktiivsemaks.

“Ma arvan, et need turud on mitmeid aastaid olnud kehvemas olukorras, mistõttu on nende suhtväärtus parem,” sõnas Paulsen. “Neil on nooremad kasumitsüklid kui küpsem tsükkel USAs. Poliitika toetuse mõttes on nad pikemalt soositud olukorras kui USAs.”

Ka Russell Investmentsi peastateeg Stephen Wood nõustus Paulseniga, et praegu on hea aeg investoritel rakendada globaalsemat haaret. “Nagu on selgunud, siis poliitilised sündmused võivad luua võimalusi turgudel,” märkis Wood. “Võimalusi on kaasa toonud nii Brexit kui potentsiaalselt ka Itaalia, kus detsembris toimub referendum, mis võib globaalseid turge raputada.”

Turuväärtused tunduvad välismaal olevat paremad kui USAs ning Euroopa keskpangad keskenduvad deflatsiooni halduse meetmete nagu kvalitatiivne lõdvendamine, rakendamisele.

 

Hetkel kuum