• Jaga lugu:

  Bitcoini hind võib 2017. aastal kolmekordistuda

  Bitcoinid.Foto: epa

  Bitcoini hind võib 2017. aastal tõusta 2000 dollarini, sest Donald Trumpi poliitikad tõstavad tõenäoliselt inflatsiooni, teatas Saxo Bank.

  Bitcoin kaupleb praegu 754 dollari juures, selgub CoinDeski andmetest. 2000dollarine hind tähendaks 165protsendilist tõusu praeguselt tasemelt.
  Trump rääkis oma kampaania ajal, et plaanib valitsuskulutusi tõsta ning infrastruktuuri uuesti üles ehitada. Saxo Bank märkis oma teadaandes, et see viib USA riigivõla 20 triljoni dollarini ning suurendab eelarvepuudujääki 600 miljardilt 1,2-1,8 triljoni dollarini (6-10 protsendini USA SKPst).
  See paneb majanduse kasvama ning inflatsiooni tõusma, mis sunnib Föderaalreservi intressimäärasid kiiremini tõstma. Dollar peaks omakorda järsult tugevnema.
  „See tekitab doominoefekti, eriti arenevatel turgudel ja Hiinas. Inimesed hakkavad otsima alternatiivseid maksevahendeid, mis ei ole keskpankadega seotud. Samuti hakatakse ülekannete puhul eelistama uut tehnoloogiat,“ ütles Saxo Banki peaökonomist Steen Jakobsen.
  Bitcoin on maailma suurim krüptovaluuta ja „kaosest“ saaks see palju kasu, lisas Jakobsen. Arenevad turud hakkavad otsima viise, kuidas ennast USA dollarist, rahanduspoliitikast ja pangandussüsteemist lahti siduda.
  „Kui pangandussüsteem ja riigid nagu Hiina ning Venemaa hakkavad bitcoini alternatiivse maksevahendina osaliselt aktsepteerima, siis võiks selle hind vabalt 700 dollarilt 2100 dollarini tõusta,“ ütles Jakobsen.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
7 asja, mida tuleks oma CVs kohe muuta
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.