• Jaga lugu:

  Vene tööstusmõõdik 69 kuu tipus

  RublaFoto: PantherMedia/Scanpix

  Vene töötleva tööstuse ostujuhtide indeks jätkas ka sel kuul tugevnemist, tõustes 69 kuu tippu.

  Andmeuuringufirma Markiti koostatav indeks tõusis sel kuul 53,7 punktini, võrreldes novembri 52,4 punktiga. Arv üle 50 punkti tähendab kasvu, kirjutas Wall Street Journal.
  Hea tulemus saavutati tänu tootmise kasvule ja uutele tellimustele. Alates 2011. märtsist loodi enim uusi töökohti. „Tugev tööturg, oluline tootmise kasv ja võimas sisenõudlus aitasid majanduse kasvule kaasa,“ ütles Markiti analüütik Samuel Agass.
  Ka Vene majanduse olukord on hakanud paranema. Rubla kurss on sel aastal üks parimaid kosujaid ning rublapõhine börsiindeks Micex aasta algusest kerkinud 25%.
  Selleks aastaks prognoositakse Vene majandusele veel 0,5-0,7% langust, kuid uuel aastal ootab Vene keskpank juba 0,5-1% kasvu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.