Olavi Teppan • 3 jaanuar 2017

USA aktsiad alustasid aastat mõõduka tõusuga

New Yorgi börs  Foto: EPA

Aasta esimesel kauplemispäeval vedasid indeksid tõusule telekomi- ja tervishoiuettevõtted.

New Yorgi börsil algas tänane kauplemispäev positiivselt, kui finantsettevõtted viisid Dow Jonesi tööstuskeskmise (DJIA) 100 punkti kaugusele 20 000 piirist. Paraku langesid pankade börsikursid edasiste tundide jooksul ning DJIA sulgus vaid 0,6% kõrgemal, 19 882 punkti tasemel.

S&P 500 indeks kosus lõppenud aasta viimase börsipäevaga võrreldes 0,9% tänu telekomi- ja tervishoiettevõtete aktsiatele. Samuti kerkis 0,9% börsiindeks Nasdaq Composite.

„Oleme mõõdukalt positiivses meeleolus,“ kommenteeris Wall Street Journalile investeerimisfirma Glenmede strateegiajuht Jason Pride. „Meid üllatas, et turgudel jätkus tugevust kuni vana aasta lõpuni välja, kuid 2017. aasta alguse väljavaadete suhtes oleme seda ettevaatlikumad.“

Tugevnev dollar ja arvatav tulevane protektsionistlik poliitika ohustavad rahvusvahelisi suurettevõtteid ja võivad neutraliseerida investorite hinnangul praeguse majanduskasvu ja paranevate kasumite mõju.

Hetkel kuum