Indrek Mäe • 13 jaanuar 2017

Bank of Americalt suur kasumikasv

Bank of America.  Foto: EPA

Bank of America teatas märkimisväärsest kasumi- ja käibekasvust, samal ajal kui kulud vähenesid.

Panga kasum kasvas 43 protsendi võrra. Puhaskasum oli eelmise aasta neljandas kvartalis 4,7 miljardit dollarit ehk 40 senti aktsia kohta. Aasta varem oli panga kasum 3,28 miljardit ehk 27 senti aktsia kohta.

Tulemus ületas ka Bloombergi küsitletud 29 analüütiku ootusi, kes ennustasid 38sendist kasumit väärtpaberi kohta.

Häid tulemusi peetakse tegevjuht Brian Moynihani hea töö tulemuseks, mille käigus on ta aastaid pööranud tähelepanu kulukärbetele. Näiteks eelmisel aastal olid ettevõtte kulud 8 protsenti madalamad kui aasta varem.

Fikseeritud tulumääraga kauplemisest saadav käive kasvas 12 protsenti, 1,96 miljardi dollarini, kuid jäi analüütikute 2,1 miljardi dollarilisele ootusele alla. Aktsiatega kauplemine kasvas nii, nagu analüütikud ootasid - 11 protsenti.

Bank of America aktsia on alates 8. novembrist 35 protsenti kallinenud.

Hetkel kuum